Baktalórántháza és környékének látnivalói

1. Az ide látogató vendég ha a 41-es úton Nyíregyháza felől érkezik úgy érezheti magát mintha egy kertben autózna végig. Sokak szerint a 41-es út Magyarország egyik legszebb útja. A 27-es km kőnél találhatjuk szállásunkat a Fenyves Idegenforgalmi és Turisztikai Centrumot ***, amely 1963 óta várja a betérő vendégeket.

2. Baktalórántháza turisztikai látnivalóit akár gyalogosan is megismerhetjük: A város legértékesebb műemléke a 13. században épült majd gótikus stílusban átépített Római Katolikus Templom. A toronyban egy országosan is egyedülálló 1595-ben készült harang található. Értékesek még a 18. századból származó miseruhák s a régi barokk oltárképek, amelyeket a turisták kérésre szívesen megmutatnak.

3. Baktalórántházát a baktai erdő öleli körül, amely országos jelentőségű természetvédelmi terület, génbank. Található itt gyöngyvirágos és gyertyános tölgyes, Erdőtársulásaira jellemző még az akác, gyertyán és nemes nyár valamint a különböző fenyők. Előfordulnak cser, kőris, szil és juharfák is. Az erdő növény és állatvilágában is nagyon gazdag. Kis és nagyvadak egyaránt megtalálhatóak. Vadászati lehetőség a baktalórántházi Vadásztársaságnál szervezett keretek között lehetséges, de az erdő kiváló lehetőséget biztosít a sétálni, kikapcsolódni vágyók részére is. Igény szerint megszervezhető a lovas kocsival történő bejárás is.

4. A kisváros másik műemlék épülete a fallal övezett parkban, szabadon álló, egy emeletes, klasszicista stílusú volt Dégenfeld-kastély. 1615 és 1638 között először a Barkóczy család építtetett itt egy földszintes vadász kúriát, amelyet 1840-50 között gr. Dégenfeld Imre bővített tovább. A kastélypark nagyobbítási munkálatait és a kis csónakázó tó kialakítását még Beck Pál (Dégenfeld apósa) kezdte el az 1820-as években. A kastélyt 1945-ben államosították, 1995-ig tüdőszanatóriumként működött. Az épület állapotában bekövetkezett folyamatos romlás miatt azonban a kórházat másik helyszínre kellett költöztetni. A kastély pillanatnyilag üresen áll.

5. A következő állomás a leveleki tó és szabadidőcentrum, amely a nyugat európai viziparadicsomok mintájára készült vizisípályával, strandjával várja a nyüzsögni, pancsolni, napozni, szórakozni vágyókat. (A szállástól 7 km-re csak a nyári szezonban)

6. Vissza a szállásra.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
HOGY ELSŐ KÉZBŐL ÉRTESÜLJÖN AJÁNLATAINKRÓL!

A házias ízek, a vendég centrikus személyzet, a minden igényt kielégítő étterem majd szállás csábította és csábítja a vendégkört a mai napig.

Kapcsolat
Hívjon minket
+36 ( 42 ) 55 00 11
+36 ( 42 ) 55 00 12

Címünk
Baktalórántháza
41.sz fő úton a 27 km kő
47,9862165 v. 47° 59' 10,38"
22,0696664 v. 22° 4' 10,8"